Dzisiaj powiem ci przepis na gotowanie prostej i bardzo smacznej kiełbasy czekoladowej. Świetny deser z prostych produktów, które są w każdym domu. Aby go przygotować, nie musisz nawet włączać piekarnika. Wszystko jest łatwe i szybkie!
Składniki
- ciasteczka (piasek) – 350 g
- mleko skondensowane - Polbank
- masło - 100 g
- kakao - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Weź trochę ciasteczek i pokrój na duże kawałki, posiekaj resztę w blenderze na okruchy.
Połącz okruchy ciastek, mleko skondensowane, zmiękczone masło i połowę kakao.
Ugniataj masę, aż będzie gładka, a na samym końcu dodaj pokrojone ciasteczka.
Uformuj kiełbasę, zawiń ją szczelnie w pergamin i wyjmij na 2 godziny w zimne miejsce.
Posyp gotowy deser resztkami proszku kakaowego i pokrój w małe kółka.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy