Świeże, soczyste warzywa doskonale cieniują każdą rybę i produkty rybne, dzięki czemu wątroba dorsza nie będzie wyjątkiem. Najważniejsze jest, aby dobrze spuścić z niego olej, aby sałatka nie okazała się zbyt tłusta. Do dressingu wystarczy sok z cytryny.
Składniki
- wątroba dorsza - 250 g
- ogórki - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 6 sztuk
- sałata - 0.5 pęczek
- pietruszka - 0.5 pęczek
- szczypiorek - 4 pióra
- sok z cytryny - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki w plasterki, a pomidory w plasterki.
Posiekaj natkę pietruszki i szczypiorek, podziel wątrobę dorsza na kawałki.
Ułóż wszystkie składniki na liściach sałaty i skrop sałatkę sokiem z cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy