Chcesz na lunch coś lekkiego, smacznego, a co najważniejsze zdrowego? Następnie potrzebujesz sałatki z kapusty pekińskiej, kurczaka i pomidorków koktajlowych. Danie jest przygotowywane w ciągu kilku minut, a wszystkie niezbędne produkty są sprzedawane w sklepach przez cały rok.
Składniki
- kapusta pekińska - 300 g
- piersi z kurczaka - 200 g
- pomidory koktajlowe - 200 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- Olej roślinny - 1 art.
- sos sojowy - 1 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kurczaka, osusz i pokrój na duże kawałki,
Dodaj sos sojowy, wymieszaj i pozostaw do marynowania na 20-30 minut.
Opłucz kapustę pekińską, osusz i podziel na liście.
Pokrój kapustę na duże kawałki, pomidory koktajlowe na pół.
Rozgrzej olej roślinny na patelni, dodaj kurczaka i smaż do miękkości.
Przenieś kawałki kurczaka na deskę i pokrój jeszcze drobniej.
Połącz jarmuż, kurczaka, pomidory, oliwę z oliwek i sól.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy