pierwsze dania 10.03.2022

okroshka z rzepą

35 min
4 porcje
Okroshka z rzepą
shabbydecor, stock.adobe.com
0

Okroshka jest dobra, ponieważ można do niej dodać dowolne warzywa i składniki. Dosłownie wszystko, co jest w lodówce. Ponieważ nawet w starożytnych źródłach nie ma jednego dokładnego przepisu. Dziś proponuję opcję z rzepą!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ziemniaki i jajka.

Drobno posiekaj ziemniaki, ogórki i rzodkiewki, a jajka i rzepę zetrzyj na grubej tarce.

Posiekaj warzywa i wymieszaj wszystko ze śmietaną i chrzanem.

Napełnij okroshkę kefirem i dodaj trochę wody według uznania.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy