Sałatka z kapusty pekińskiej z burakami

40 min
4 porcje
Sałatka z kapusty pekińskiej z burakami
Sa Scha, stock.adobe.com
0

Kapusta pekińska nie jest częstym gościem w zimowych przygotowaniach i na próżno. Okazuje się, że nie jest gorszy niż biała kapusta i dodaje przyjemnej różnorodności do codziennej diety. Aby sałatka była jasna i piękna, dodaję buraki z marchewką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj buraki i marchewki na koreańskiej tarce, obierz czosnek i posiekaj chili.

Grubo posiekaj kapustę i dodaj warzywa.

Połącz wodę, sól, cukier i ocet. Doprowadzić do wrzenia i napełnić obrabiany przedmiot.

Wysterylizuj sałatkę na patelni przez kolejne 10 minut i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy