Kapusta pekińska nie jest częstym gościem w zimowych przygotowaniach i na próżno. Okazuje się, że nie jest gorszy niż biała kapusta i dodaje przyjemnej różnorodności do codziennej diety. Aby sałatka była jasna i piękna, dodaję buraki z marchewką.
Składniki
- kapusta pekińska - 3 kochana
- Burak - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- Chili - 1 strąk
- czosnek - 6 ząbki
- sól - 1,5 art.
- cukier - 1 łyżeczka
- woda - 1,5 szklanki
- ocet - 70 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj buraki i marchewki na koreańskiej tarce, obierz czosnek i posiekaj chili.
Grubo posiekaj kapustę i dodaj warzywa.
Połącz wodę, sól, cukier i ocet. Doprowadzić do wrzenia i napełnić obrabiany przedmiot.
Wysterylizuj sałatkę na patelni przez kolejne 10 minut i zwiń słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy