Każda spiżarnia powinna mieć słoik aromatycznego dżemu z nektarynek. Gotowanie nie jest trudne, najważniejsze jest przestrzeganie tych zaleceń i regularne mieszanie. I podawaj go z naleśnikami lub po prostu jedz, to zależy od ciebie.
Składniki
- Nektaryna - 3 kg
 - cukier - 1,5 kg
 - kwas cytrynowy - 0,5 łyżeczka
 - woda (filtrowane) – 500 ml
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój nektaryny, obierz i obierz, posiekaj.
Przykryj cukrem, przykryj i odłóż na bok na 3 godziny.
Dodaj wodę i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.
Zmiksuj masę za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładka.
Dodaj kwas cytrynowy i gotuj przez kolejne 5 minut.
Włóż gorący dżem do przygotowanego pojemnika, zwiń i odwróć do góry nogami.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy