dżem wiśniowy z pestkami w powolnej kuchence

40 min
3 porcje
Dżem wiśniowy z pestkami w powolnej kuchence
ricka_kinamoto, stock.adobe.com
0

Przyznaję szczerze, uwielbiam dżem wiśniowy, ale proces oddzielania nasion przypomina mi ciężką pracę. Dlatego używam tylko tego przepisu. Minimum kłopotów, maksimum smaku, aromatu i składników odżywczych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj jagody. Dobrze je opłucz i oddziel od sadzonek. Wlej jagody do wolnowaru, przykryj cukrem i pozostaw na 2 godziny, aby jagody wypuściły sok.

Włącz powolną kuchenkę. Używam trybu "gotowanie dżemu", ale jeśli tak nie jest, możesz po prostu gotować na wolnym ogniu przez około godzinę.

Po zakończeniu procesu gotowania wlej dżem do wysterylizowanych słoików i wyślij do ostygnięcia w ciemne miejsce.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy