marynowane pomidory z czerwoną porzeczką na zimę

20 min
10 porcji
Marynowane pomidory z czerwonymi porzeczkami na zimę
Ruzanna, stock.adobe.com
0

Co roku zaopatruję się w pikle i próbowałem już wielu ciekawych przepisów. Szczególnie lubię marynowane pomidory z czerwoną porzeczką. Warzywa w połączeniu z cierpkimi jagodami są bardzo smaczne i aromatyczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ułóż przyprawy, pietruszkę, koperek, liście porzeczki i wiśnie w słoikach.

Dodaj pomidory i czerwone porzeczki, dobrze potrząsając.

Zalej wrzącą wodą, przykryj pokrywkami i pozostaw do ogrzania na 30 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i zagotuj.

Wyłącz ogrzewanie, dodaj ocet i wlej do słoików.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy