pikantna adjika z cukinii z pomidorami na zimę

45 min
5 porcji
Pikantna adżika z cukinii z pomidorami na zimę
yakovlevadaria, stock.adobe.com
0

Popularną przyprawę można przygotować nie tylko według tradycyjnej receptury. Na przykład pyszna pikantna adjika pochodzi z cukinii z pomidorami. Ten przepis został doceniony przez wszystkich, którzy już go wypróbowali. Z przyjemnością dzielę się z Tobą moim znaleziskiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ostrą i paprykę na pół, obierz nasiona.

Przełóż pomidory, cukinię, ostrą i paprykę przez maszynę do mięsa.

Połącz wszystko w dużym rondlu, dodaj przyprawy, sól i olej.

Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.

Dodaj posiekany czosnek i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj ocet, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.

Włóż Adjikę do czystych, suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy