pikantna śliwka adjika z pomidorami na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
Pikantna adżika ze śliwek z pomidorami na zimę
Svitlana, stock.adobe.com
0

Oto kolejny mój ulubiony przepis na pikantną adjika, tym razem ze śliwkami i pomidorami! Słodkie owoce, kwaskowatość pomidorów, ulubione przyprawy-po prostu idealna równowaga smaków. I tak wieloaspektowy. Używam tej Adjiki jako sosu do dań mięsnych i kanapek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwki, obierz pomidory i przepuść wszystko przez maszynkę do mięsa z dwoma rodzajami pieprzu.

Doprowadzić masę do wrzenia, dodać masło, sól i cukier i gotować na wolnym ogniu przez 1,5 godziny na małym ogniu.

Dodaj ocet, przyprawy i posiekany czosnek.

Dusić przez kolejne 10 minut i zwinąć Adjikę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy