dżem z tarniny

1 godz. 10 min.
4 porcje
Dżem z tarniny
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Niesamowicie smaczny i aromatyczny dżem pochodzi z niepozornej cierni. Smakuje jak śliwka i jagoda w tym samym czasie, a także doskonale gęstnieje nawet bez dodatków żelujących. Tak więc gotowanie takiego dżemu jest znacznie szybsze.

Składniki

  • turn - 1 kg
  • woda - 120 ml
  • cukier - 700 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dodaj wodę do tarniny, gotuj do miękkości i przetrzyj przez sito.

Dodaj cukier, ponownie zagotuj obrabiany przedmiot i gotuj przez godzinę na minimalnym ogniu do pożądanej gęstości.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy