Fińskie ogórki z octem jabłkowym na zimę

45 min
2 porcje
Ogórki po fińsku z octem jabłkowym na zimę
Melinda Nagy, stock.adobe.com
0

Fińskie przepisy na ogórki zawsze są trochę wyjątkowe. Przynajmniej dlatego, że częściowo różnią się od zwykłych opcji, a to wprowadza przyjemną różnorodność w zwykłym wyborze półfabrykatów. Dzielę się moim ulubionym przepisem z octem jabłkowym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść ogórki, koperek, czosnek i kawałki chili w czystych, suchych słoikach.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 10 minut.

Odcedź tę wodę i zalej czystą wrzącą wodą przez kolejne 5 minut.

Zagotuj litr wody ze wszystkimi przyprawami i gotuj przez 2 minuty.

Wlej ocet i pozwól marynacie ponownie się zagotować.

Napełnij ogórki i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy