groszek w puszkach na zimę

30 min
2 porcje
Groszek konserwowy na zimę
taraskobryn, stock.adobe.com
0

Często kupujesz groszek w puszkach? A dlaczego nie zrobić tego sam? Zwłaszcza jeśli masz własne zbiory domowe. Taki przedmiot jest tak prosty, że nie będzie już pytań o groszek sklepowy.

Składniki

  • zielony groszek - 1 kg
  • woda - 500 ml
  • cukier - 1 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka
  • ocet - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść groszek ze strąków, gotuj przez 10 minut we wrzącej wodzie i wrzuć do durszlaka.

Zagotuj wodę z solą i cukrem. Wlej ocet.

Włóż groszek do sterylnych słoików, zalej solanką i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy