Łosoś i bakłażan to co najmniej niebanalne połączenie. I bardzo harmonijny. Radzę tylko dodać trochę więcej warzyw do bakłażana,a następnie w przepisie powiem ci, które. Pokrój wszystko na mniejsze, a następnie ugotuje się równomiernie i jednocześnie.
Składniki
- łosoś - 400 g
- bakłażany - 1 rzecz
- cukinia - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 3 kawałki
- ziarnista musztarda - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- sól morska - 1 szczypta
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa w kostkę. Przykryj bakłażana wodą przez 10 minut i spłucz.
Dusić wszystkie warzywa na gorącej patelni przez 5-7 minut i włożyć do formy.
Na wierzch połóż kawałek łososia, sól, pieprz i posyp ziarnami musztardy.
Skrop wszystko oliwą z oliwek i piecz przez 15-20 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy