namoczone jabłka z cukrem w słoikach na zimę

15 min
12 porcji
Namoczone jabłka z cukrem w słoikach na zimę
ihtiandr73, stock.adobe.com
0

Brak beczki? Nie ma znaczenia, możesz gotować namoczone jabłka z cukrem w słoikach! Podnieś owoce o małych rozmiarach, aby z łatwością przeszły do szyjki naczynia. Do smaku dodaj ulubione przyprawy, ale moim zdaniem liście wiśni wystarczą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę, dodaj cukier i sól. Gotuj przez 2 minuty i odłóż na bok do ostygnięcia.

Umieść jabłka i liście wiśni w słoikach.

Wlać schłodzoną marynatę i zamknąć nylonowymi pokrywkami.

Przez trzy dni namoczone jabłka powinny stać w ciepłym miejscu, a następnie przenieść je do piwnicy.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy