dżem z jagód i malin

45 min
4 porcje
Dżem z jagód i malin
petrrgoskov, stock.adobe.com
0

Dżem jagodowo – malinowy to prawdziwa uczta dla miłośników jasnych smaków jagodowych. Zwłaszcza jeśli gotujesz go zgodnie z tradycyjną recepturą. To danie łączy słodko-kwaśne nuty, tworząc jasny bukiet smakowy, którym można delektować się na śniadaniu, deserze lub po prostu jeść łyżkami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj jagodę cukrem i pozostaw na kilka godzin. Lekko zetrzyj tłuczkiem.

Doprowadzić do wrzenia i gotować dżem przez 20-30 minut, mieszając.

Dodaj kwas cytrynowy i zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy