dżem-pięć minut malin i czarnej porzeczki

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem
Nadia, stock.adobe.com
0

Kto nie wie o zaletach malin? A o zaletach czarnej porzeczki? Obie te jagody są prawdziwym zbawieniem zimą, w sezonie przeziębień i beri-beri. Dlatego proponuję natychmiast połączyć je w jeden dżem i powiedzieć, jak to zrobić poprawnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj maliny i porzeczki, przykryj cukrem i odstaw na kilka godzin.

Zagotuj dżem i gotuj przez 5 minut.

Pozwól mu całkowicie ostygnąć i gotuj przez kolejne 5 minut. I jeszcze raz.

Zwiń gorący dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy