Bez względu na to, ile przygotuję sałatkę myśliwską, zawsze kończy się w środku zimy. Pyszne warzywa świetnie nadają się do owsianki, makaronu i wielu innych codziennych potraw. Ale najważniejsze jest to, że proces gotowania jest zaskakująco prosty.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Warzywa przygotuj i pokrój.
Ułóż marchewki, cebulę, kapustę, pomidory i paprykę warstwami na patelni. Po każdej warstwie dodaj trochę cukru, soli i przypraw.
Przykryj i pozostaw na 1,5-2 godziny.
Ustaw na małym ogniu, wlej olej i gotuj przez 5 minut.
Ułóż sałatkę w słoikach, sterylizuj przez 10 minut i dodaj ocet.
Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy