Sałatka myśliwska na zimę

25 min
10 porcji
Sałatka myśliwska na zimę
Anzhela, stock.adobe.com
0

Bez względu na to, ile przygotuję sałatkę myśliwską, zawsze kończy się w środku zimy. Pyszne warzywa świetnie nadają się do owsianki, makaronu i wielu innych codziennych potraw. Ale najważniejsze jest to, że proces gotowania jest zaskakująco prosty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Warzywa przygotuj i pokrój.

Ułóż marchewki, cebulę, kapustę, pomidory i paprykę warstwami na patelni. Po każdej warstwie dodaj trochę cukru, soli i przypraw.

Przykryj i pozostaw na 1,5-2 godziny.

Ustaw na małym ogniu, wlej olej i gotuj przez 5 minut.

Ułóż sałatkę w słoikach, sterylizuj przez 10 minut i dodaj ocet.

Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy