zielona kapusta na zimę

15 min
6 porcji
Zielona kapusta z kapusty na zimę
Tatyana, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu potrzebujesz mąki żytniej, bułki tartej lub kromki chleba. Dodatek rozpoczyna procesy fermentacji, nadając obrabianemu przedmiotowi niesamowity smak. Zieloną kapuśniak można przechowywać w wiadrach lub zamykać w słoikach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj kapustę i obraną cebulę. Zetrzyj marchewki.

Włóż wszystko do głębokiej miski, posyp solą, mąką żytnią i dobrze rozgnieć rękami.

Przenieś warzywa do emaliowanego wiadra, przykryj i ustaw ucisk. Przedmiot obrabiany powinien stać 2 dni w ciepłym pomieszczeniu, a następnie 10 dni w chłodnym.

Ułóż sfermentowane warzywa w słoikach, zwiń i przenieś do przechowywania w chłodne miejsce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy