Oszczędne gospodynie domowe zawsze mają pierogi i gołąbki w zamrażarce, a półki spiżarni pękają od sałatek, gulaszu i zup w puszkach. Kontynuując ten temat, chcę podzielić się doskonałym przepisem na sos do barszczu bez kapusty. Uzupełnij go przyprawami, ziołami lub czosnkiem według własnego gustu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Warzywa przygotuj i drobno posiekaj.
Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.
Dodaj marchewki i gotuj przez 5-7 minut, często mieszając.
Dodaj buraki i mielony pieprz. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Wymieszaj wodę z cukrem i solą, wlej do kotła z warzywami. Gotuj pod przykryciem przez 40 minut.
Dodaj ocet i po 2 minutach wyłącz ogrzewanie.
Włóż SOS barszczowy do wysterylizowanych słoików i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy