korniszony na zimę jak w sklepie

6 godz. 0 min.
3 porcje
Korniszony na zimę jak w sklepie
Alesia Berlezova, stock.adobe.com
0

Wszystkim miłośnikom chrupiących korniszonów ze sklepu proponuję spróbować zrobić to samo. Spośród wszystkich przepisów udało mi się znaleźć najbardziej udany. Jestem pewien, że nie wszyscy twoi goście uwierzą, że zrobiłeś je sam.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz korniszony i moczyć przez 4 godziny w lodowatej wodzie.

Umieść wszystkie przyprawy i liście w sterylnych słoikach.

Ubij tam korniszony i zalej wrzącą wodą. Przykryj pokrywkami i odstaw na 10 minut.

Odcedź tę wodę i ponownie zagotuj. Ponownie napełnij korniszony przez 10 minut.

Ponownie odcedź i zagotuj wodę, dodaj sól, cukier i ocet, ponownie napełnij korniszony i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy