dżem pomidorowy z ostrą papryką

40 min
6 porcji
Dżem pomidorowy z ostrą papryką
dolphy_tv, stock.adobe.com
0

Chcę podzielić się z wami jednym z najbardziej niezwykłych przepisów na zimę! Okazuje się, że jest to coś pomiędzy klasycznym dżemem a słodkim sosem chili. Można podawać z chlebem, deserami lub mięsem. Pamiętaj, aby spróbować zamknąć co najmniej kilka małych słoików!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej pomidory wrzącą wodą przez kilka minut i obierz, a następnie drobno posiekaj.

Zetrzyj imbir, cienko pokrój plasterki cytryny, przełóż czosnek przez prasę, a pieprz obierz i posiekaj.

Włóż do rondla wszystkie składniki, w tym cukier i anyż, wlej ocet i zagotuj na małym ogniu.

Kontynuuj gotowanie dżemu pomidorowego, mieszając, przez około 20 minut i natychmiast wlej do słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy