dżem z żółtej śliwki wiśniowej bez pestek

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z żółtej śliwki wiśniowej bez pestek
manyakotic, stock.adobe.com
0

W dżemie z żółtej śliwki wiśniowej wszystko jest w porządku – jest gęsty, jasny, smaczny, umiarkowanie słodki i wcale nie mdły, z lekką kwaskowatością. Ale jednocześnie jest jeden problem - są to pestki śliwki wiśniowej, których nie można się tak łatwo pozbyć. Mówię Ci, jak rozwiązać ten problem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij śliwkę wiśniową wodą i gotuj przez 15-20 minut, aż będzie miękka.

Przetrzyj go przez sito i dodaj cukier do puree.

Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 45 minut na małym ogniu.

W razie potrzeby dodaj przyprawy do dżemu.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy