Puste miejsca w języku koreańskim od dawna są znane. Najczęściej warzywa są przygotowywane w ten sposób, ale możliwe są również grzyby. Na przykład jasne i smaczne kurki stają się jeszcze bardziej interesujące. Pamiętaj więc, aby odłożyć ten przepis na sezon grzybowy.
Składniki
- kurki - 500 g
- Olej roślinny - 50 g
- cebula - 2 kawałki
- czosnek - 3 ząbki
- sos sojowy - 4 art.
- ocet - 1 art.
- brązowy cukier - 1 łyżeczka
- suszone chili - 1 szczypta
- Zieleń - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurki i cebulę i smaż na oleju, aż wilgoć wyparuje.
Połącz cukier, sos sojowy, zmiażdżony czosnek, ocet i przyprawy.
Wlać kurki i dusić do miękkości.
Dodaj posiekane warzywa i gotuj na wolnym ogniu przez kolejną minutę.
Zwiń kurki w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy