kurki po koreańsku na zimę

30 min
2 porcje
Kurki po koreańsku na zimę
mholka, stock.adobe.com
0

Puste miejsca w języku koreańskim od dawna są znane. Najczęściej warzywa są przygotowywane w ten sposób, ale możliwe są również grzyby. Na przykład jasne i smaczne kurki stają się jeszcze bardziej interesujące. Pamiętaj więc, aby odłożyć ten przepis na sezon grzybowy.

Składniki

  • kurki - 500 g
  • Olej roślinny - 50 g
  • cebula - 2 kawałki
  • czosnek - 3 ząbki
  • sos sojowy - 4 art.
  • ocet - 1 art.
  • brązowy cukier - 1 łyżeczka
  • suszone chili - 1 szczypta
  • Zieleń - 4 gałązki
  • przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kurki i cebulę i smaż na oleju, aż wilgoć wyparuje.

Połącz cukier, sos sojowy, zmiażdżony czosnek, ocet i przyprawy.

Wlać kurki i dusić do miękkości.

Dodaj posiekane warzywa i gotuj na wolnym ogniu przez kolejną minutę.

Zwiń kurki w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy