Papryka lecho z pomidorami to smaczne i bardzo łatwe do przygotowania danie, które z łatwością zastąpi sałatkę warzywną zimą. Lecho doskonale uzupełni różnorodne dania mięsne, będzie pysznym dodatkiem do przystawki z owsianki i ziemniaków.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz pomidory i przekręć je w maszynce do mięsa.
Obierz paprykę i pokrój na małe kawałki.
Gotuj pomidory do wrzenia, a następnie pozostaw na kolejne 20 minut po ugotowaniu z otwartą pokrywką.
Dodaj sól, cukier i olej roślinny i dokładnie wymieszaj.
Dodaj kawałki pieprzu i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut na średnim ogniu, regularnie mieszając.
5 minut przed gotowaniem dodaj ziarna pieprzu i ocet.
Wlej lecho do słoików. Odwróć słoiki do góry nogami i zawiń w koc, aż całkowicie ostygną.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy