dżem-pięć minut z kaliny

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem
sevulya, stock.adobe.com
0

Jeśli chcesz zachować jak najwięcej tekstury jagód podczas gotowania dżemu, Użyj technologii pięciominutowej. Powiem ci więcej na przykładzie kaliny. Jednocześnie dowiesz się, jak przygotować tak interesujący i niezwykły przedmiot.

Składniki

  • Kalina - 1 kg
  • cukier - 1 kg
  • woda - 200 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj syrop przez 5 minut.

Wlej syrop z kaliny i pozostaw na noc.

Gotuj dżem przez 5 minut i pozwól mu całkowicie ostygnąć.

Powtórz poprzedni krok 1-2 razy, w zależności od pożądanej konsystencji.

Po ostatnim gotowaniu zwiń gorący dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy