ogórki w adjika na zimę

1 godz. 0 min.
8 porcji
Ogórki w adżiku na zimę
Zigmar Stein, stock.adobe.com
0

Pikantna przekąska pasuje do każdego przystawki. Przygotuj ogórki w adjika zgodnie z tym przepisem, ale nie zapomnij skupić się na swoim guście. Dostosuj ilość ostrej papryki lub całkowicie ją wyklucz. Pamiętaj, że z czasem przekąska stanie się jeszcze bardziej paląca.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ogórki, obraną cebulę i paprykę.

Pokrój ostrą paprykę na pół wzdłuż i obierz nasiona.

Przełóż ostrą paprykę, pomidory i czosnek przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj ostrą masę z masłem, cukrem, solą i gotuj przez 15 minut.

Dodaj ogórki, paprykę, cebulę, przyprawy i gotuj przez kolejne 30 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.

Napełnij wysterylizowane słoiki, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń ciepłym ręcznikiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy