Jabłka to nie tylko dżem czy dżem, ale także świetny sos owocowy. Na przykład naleśniki, kebaby, a nawet ryby. W dalszej części przepisu podzielę się sekretem, jak uzyskać idealną teksturę przy minimalnym wysiłku.
Składniki
- jabłka - 5 sztuk
- czosnek - 2 ząbki
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- Chili - 1 rzecz
- kolendra - 4 gałązki
- cukier - 0.5 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
- woda - 300 ml
- ocet - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jabłka obrać i pokroić, zalać wodą i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Drobno posiekaj czosnek, chili i kolendrę.
Zmiel wszystko w blenderze i dodaj przyprawy z solą i cukrem.
Zagotuj SOS, gotuj przez 5 minut, wlej ocet i zwiń w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy