dżem jabłkowo-malinowy

40 min
4 porcje
Dżem z jabłek i malin
vaivirga, stock.adobe.com
0

Moim ulubionym dżemem są jabłka z jakąś jagodą. Dziś proponuję ugotować go z malinami. Okazuje się nie tylko smaczny i zdrowy, ale także bardzo aromatyczny. Taki dżem jest dobry wszędzie-przynajmniej w herbacie, przynajmniej w nadzieniu, przynajmniej w owsiance, przynajmniej tak po prostu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka i przepuść przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj z cukrem, zagotuj i gotuj przez 10 minut.

Dodaj maliny i gotuj dżem przez kolejne 10-15 minut na małym ogniu, mieszając.

Zwiń dżem w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy