kalafior w puszkach

1 godz. 0 min.
3 porcje
Kalafior w puszkach
Karina Klaczuk, stock.adobe.com
0

Kalafior w marynacie pozostaje chrupiący i pachnący, a także nabiera niezwykłych pikantnych nut. Aby przedmiot wyglądał elegancko, dodaję kilka kółek marchewki i liści zieleni, układając kwiatostany w słoikach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż kalafior na małe, identyczne różyczki i dokładnie spłucz.

Zanurz go we wrzącej wodzie dosłownie na 10 sekund, natychmiast wyjmij i pozwól mu spłynąć. Możesz po prostu zalać go wrzącą wodą z czajnika.

Pokrój czosnek w cienkie plasterki i włóż do wysterylizowanych słoików. Dodaj tam pieprz i nasiona gorczycy.

Ładnie i ciasno ułóż kwiatostany i wszystkie używane ozdoby.

Kalafior zalej wrzącą wodą i po 5 minutach odcedź na patelnię.

Dodaj do niego cukier i sól, zagotuj, a po kilku minutach wlej ocet i natychmiast usuń solankę z ognia.

Napełnij kalafior wrzącą marynatą i zamknij pokrywki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy