Kiedy bułgarska papryka pojawia się masowo na rynku, czas zająć się przygotowaniami na zimę. Z tego warzywa można zrobić wiele pysznych przetworów. Dziś chcę opowiedzieć przepis na paprykę w pomidorach. Zupy z nim są po prostu pyszne!
Składniki
- papryka - 1 kg
- sok pomidorowy - 1 L
- liść laurowy - 2 kawałki
- ziele angielskie - 3 groszek
- kwas cytrynowy - 0,5 łyżeczka
- cukier - 80 g
- sól - 40 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Paprykę przekrój na pół, obierz i pokrój w średnie kliny.
W głębokim rondlu połącz sok pomidorowy, przyprawy, cukier i sól.
Gotuj przez 2 minuty, dodaj kwas cytrynowy i posiekaną paprykę.
Gotuj przez 10 minut, włóż do słoików i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy