kiszona kapusta w słoiku z marchewką na zimę

35 min
10 porcji
Kapusta kiszona w słoiku z marchewką na zimę
Viktoriya, stock.adobe.com
0

Jeśli nie masz ochoty bawić się beczkami i wiadrami, ugotuj kiszoną kapustę w słoiku z marchewką. Będzie równie smaczna, chrupiąca i piękna. Piękno polega na tym, że zgodnie z tym przepisem obrabiany przedmiot zawsze okazuje się idealny, bez względu na wszystko.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę w cienkie paski.

Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Połącz warzywa w dużej misce, dodaj cukier, sól i przyprawy.

Mocno ugniataj rękami. W rezultacie powinno pojawić się dużo soku.

Rozłóż obrabiany przedmiot w czystych, suchych słoikach, mocno ubijając.

Równomiernie rozprowadź powstały sok.

Pozostaw na 2 dni w ciepłym miejscu, a następnie zamknij nylonowymi pokrywkami i przenieś do piwnicy. Kapusta kiszona będzie gotowa za 3-5 dni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy