chrupiące korniszony na zimę bez sterylizacji

25 min
2 porcje
Chrupiące korniszony na zimę bez sterylizacji
Esin Deniz, stock.adobe.com
0

Cóż, kto może się oprzeć słoikowi chrupiących korniszonów? Ale ciągłe kupowanie ich w Sklepie jest dość drogie i nie zawsze cieszą się smakiem. Mówię Ci, jak samodzielnie gotować małe chrupiące ogórki, nawet bez sterylizacji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij korniszony zimną wodą na kilka godzin.

Włóż czosnek, liście, koperek i przyprawy do słoików poparzonych wrzącą wodą.

Ułóż korniszony i zalej wrzącą wodą. Pozostaw na 15 minut i odcedź.

Zagotuj czystą wodę z cukrem i solą i możesz również dodać przyprawy.

Napełnij korniszony marynatą, wlej ocet i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy