truskawki w syropie na zimę bez gotowania

1 godz. 30 min.
4 porcje
Truskawki w syropie na zimę bez gotowania
julia_arda, stock.adobe.com
0

Bardzo oryginalnym sposobem przygotowania truskawek, aby jak najlepiej zachować smak, kształt i konsystencję delikatnej jagody, jest ugotowanie jej w syropie i bez gotowania. Jest kilka własnych niuansów, o których opowiem bardziej szczegółowo. Przechowuj przedmiot w lodówce.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj truskawki, przykryj cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Odcedź sok, który się wyróżnił, zagotuj i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Ułóż truskawki w wysterylizowanych słoikach, przykryj gęstym syropem i zwiń.

Przechowuj obrabiany przedmiot w zimnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy