dżem figowy z orzechami laskowymi

1 godz. 0 min.
8 porcji
Dżem figowy z orzechami laskowymi
travelbook, stock.adobe.com
0

Czy próbowałeś dodać orzechy laskowe do dżemu? Jeśli nie, proponuję zacząć od tego przepisu na figi. Orzechy laskowe muszą być obrane, lekko smażone i bez dodatków. A potem możesz zostawić go w całości lub zmielić według własnego gustu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj i pokrój figi według uznania. Napełnij go cukrem i pozostaw na jeden dzień.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 40 minut na małym ogniu.

Pozostaw na kolejny dzień.

Gotuj przez kolejne 40 minut. 10 minut przed końcem dodaj orzechy laskowe.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy