dżem jagodowy z pestkami

50 min
4 porcje
Dżem jagodowy z pestkami
Azahara MarcosDeLeon, stock.adobe.com
0

Moją niekochaną częścią gotowania dżemu jagodowego jest konieczność zmielenia go przez sito ze skóry i pestek. Ale jeśli cię nie zawstydzą, ten krok można bezpiecznie pominąć i zaoszczędzić czas i wysiłek. Mówię Ci, jak prawidłowo ugotować taki dżem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej przykryj jagodę cukrem, wymieszaj i pozostaw na noc.

Gotuj wszystko razem na kuchence przez 35-45 minut na małym ogniu, mieszając.

Zetrzyj dżem tłuczkiem, dodaj sok z cytryny i ponownie zagotuj.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy