kawior z oleju na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Kawior maślany na zimę
san_ta, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz wszelkiego rodzaju potrawy z grzybów i przekąski, na pewno powinieneś spróbować ugotować kilka słoików kawioru z masła na zimę. Po pierwsze, jest to świetny sposób na rozpoczęcie świeżych zbiorów. Po drugie, po prostu bardzo smaczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i posortuj grzyby i gotuj przez 20 minut we wrzącej wodzie.

Niech masło ostygnie w durszlaku, a następnie przepuść przez maszynkę do mięsa.

Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki. Smaż je do miękkości.

Dodaj masę grzybową i przyprawy i gotuj wszystko na oleju przez około pół godziny, mieszając.

Włóż kawior do sterylnych słoików i sterylizuj je przez kolejne 20 minut w garnku z wodą.

Zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy