Sałatka kalejdoskopowa na zimę

25 min
8 porcji
Sałatka kalejdoskopowa na zimę
rosimon, stock.adobe.com
0

Jasne i pyszne pozdrowienia z lata. Zimą otworzysz słoik sałatki Kalejdoskop i przypomnisz sobie słoneczne dni, śpiew ptaków i zapach kwitnącej róży. Ale żeby tak było, warto zająć się zapasami na czas. Ten przepis przyda się w sierpniu, kiedy jabłka zaczną dojrzewać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka na ćwiartki, obierz nasiona i skrop octem.

Paprykę i cebulę obrać, pokroić.

Wszystko wymieszaj, dodaj czarny pieprz, cukier, sól, olej i czosnek przepuszczony przez prasę. Przykryj i odstaw na 1,5 do 2 godzin.

Ułóż warzywa w słoikach, równomiernie rozprowadź powstały sok.

Sterylizuj przez 15 minut i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy