Ta sałatka jest wizualnym potwierdzeniem, że wszystko genialne jest proste. Tylko dwa główne składniki - a teraz gotowa jest pyszna uniwersalna przekąska. Pomidory pozostają soczyste, a cebula lekko chrupiąca.
Składniki
- pomidory - 700 g
- cebula - 2 kawałki
- Chili - 1 strąk
- pietruszka - 10 g
- czosnek - 2 ząbki
- ziele angielskie - 6 groszek
- liść laurowy - 2 kawałki
- ocet - 2 art.
- woda - 500 ml
- cukier - 1 CZ. l.
- sól - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory w identyczne kliny, a cebulę w pióra. Posiekaj zioła, czosnek i chili i ładnie ułóż wszystko w słoikach.
Zagotuj wodę, dodaj sól, cukier, pieprz i liść laurowy. Gotuj marynatę przez 2 minuty i wlej ocet.
Napełnij warzywa marynatą i gotuj słoiki w garnku z wodą przez 15 minut. Rzuć sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy