fasolka szparagowa w puszkach w pół godziny

30 min
4 banki
Fasolka szparagowa w puszkach w pół godziny
shaiith, stock.adobe.com
0

Większość przepisów na fasolkę szparagową w puszkach jest długa i żmudna. Ale mam sekret, który pomoże Ci znacznie przyspieszyć! Ten sekretny składnik można kupić w każdej aptece-to tylko aspiryna!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dobrze opłucz fasolę i odetnij twarde końcówki.

Gotuj strąki we wrzącej osolonej wodzie przez około 15 minut, aż zmiękną.

W międzyczasie sterylizuj słoiki w dowolny dogodny sposób. Na przykład zalewam je wrzącą wodą przez 10-15 minut.

Umieść pół tabletki aspiryny na dnie każdego słoika.

Ułóż fasolę, czosnek, koperek i przyprawy na wierzchu, ale nie ubijaj zbyt mocno.

Napełnij strąki wywarem, w którym zostały ugotowane, i dodaj kolejne pół tabletki.

Zwiń puszki zielonej fasoli.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy