Większość przepisów na fasolkę szparagową w puszkach jest długa i żmudna. Ale mam sekret, który pomoże Ci znacznie przyspieszyć! Ten sekretny składnik można kupić w każdej aptece-to tylko aspiryna!
Składniki
- fasolka szparagowa - 2.5 kg
- czosnek - 4 ząbki
- koperek - 4 parasolka
- Aspiryna - 4 tabletki
- sól - do smaku
- czarny pieprz (groszek) – 4 żarty
- Goździk - 4 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dobrze opłucz fasolę i odetnij twarde końcówki.
Gotuj strąki we wrzącej osolonej wodzie przez około 15 minut, aż zmiękną.
W międzyczasie sterylizuj słoiki w dowolny dogodny sposób. Na przykład zalewam je wrzącą wodą przez 10-15 minut.
Umieść pół tabletki aspiryny na dnie każdego słoika.
Ułóż fasolę, czosnek, koperek i przyprawy na wierzchu, ale nie ubijaj zbyt mocno.
Napełnij strąki wywarem, w którym zostały ugotowane, i dodaj kolejne pół tabletki.
Zwiń puszki zielonej fasoli.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy