SOS Barszczowy z burakami i kapustą na zimę

1 godz. 5 min.
6 porcji
SOS Barszczowy z burakami i kapustą na zimę
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Wyobraź sobie, że barszcz można ugotować bez brudzenia rąk warzywami! I możesz to zrobić, jeśli latem przygotujesz SOS barszczowy z burakami i kapustą. Dodaj go do gotowego bulionu, dopraw przyprawami i gotuj przez 10 minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki i obrane buraki.

Posiekaj kapustę i obraną cebulę.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.

Dodaj buraki, kwas cytrynowy, czarny pieprz i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Dodaj cukier, sól, kapustę i wodę zmieszaną z koncentratem pomidorowym. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.

Ułóż sos barszczowy w słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy