ogórki kiszone po niemiecku na zimę

25 min
8 porcji
Ogórki kiszone po niemiecku na zimę
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Niemcy dużo wiedzą o piklach. Ile kosztuje ich popularna kiszona kapusta! Kontynuując ten temat, proponuję świetny przepis na marynowane ogórki w języku niemieckim. Są przygotowywane ze sterylizacją, choć trochę nie tak, jak jesteśmy przyzwyczajeni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść parasole kopru włoskiego, liście porzeczki, przyprawy i grubo posiekane ząbki czosnku w słoikach.

Mocno ubij ogórki, starając się pozostawić mniej pustych przestrzeni w słoikach.

Dodaj cukier i sól.

Wlej ocet, ciepłą wodę i sterylizuj przez 15 minut.

Ostrożnie wyjmij słoiki z wanny do sterylizacji i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy