Sałatka & 171; Kalejdoskop&187; z kapustą na zimę

25 min
12 porcji
Sałatka
olepiszkina, stock.adobe.com
0

Konserwowanie warzyw nie ma zbyt wiele, ponieważ zima trwa długo i trzeba coś gotować każdego dnia. Słoik sałatki Kalejdoskop z kapustą to pyszny dodatek do każdego dania. Chrupiące warzywa w połączeniu z aromatycznymi jabłkami są zaskakująco smaczne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kapustę, obraną cebulę, jabłka i paprykę.

Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Połącz wszystko w głębokim rondlu, dodaj masło, cukier, sól i czarny pieprz. Przykryj i odstaw na 2 godziny.

Ułóż sałatkę w słoikach i sterylizuj przez 15 minut.

Zwiń, odwróć do góry nogami i pozostaw na jeden dzień w ciepłym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy