ostry język teściowej z cukinii na zimę

2 godz. 0 min.
4 porcje
Ostry język teściowej z cukinii na zimę
marysckin, stock.adobe.com
0

Jednym z najlepszych sposobów na przygotowanie cukinii na zimę jest przekąska zwana "językiem teściowej". Jest wiele jego odmian i przepisów, a tym razem dodam jeszcze jeden. Takie cukinie z pewnością przypadną do gustu miłośnikom ostrych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię pokrój losowo, a wszystkie inne warzywa zmiel w blenderze. W razie potrzeby możesz również pokroić część.

Dodaj masło, sól i cukier do puree warzywnego, zagotuj i gotuj przez 10 minut.

Włóż do niego cukinię i gotuj przez kolejne 20 minut.

Dodaj posiekany czosnek i ocet i kontynuuj duszenie przez 10 minut.

Zwiń ostry język teściowej w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy