adjika z cukinii z koncentratem pomidorowym i ostrą papryką

1 godz. 20 min.
10 porcji
Adżika z cukinii z koncentratem pomidorowym i ostrą papryką
Denis, stock.adobe.com
0

Często robię sosy, eksperymentując ze smakami i nowymi składnikami. Tak kiedyś pojawił się przepis na adżiki z cukinii z koncentratem pomidorowym i ostrą papryką. Smak i aromat są niesamowite! Radzę i na pewno spróbować tego wspaniałego przepisu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przepuść cukinię, ostrą paprykę i łuskaną cebulę przez maszynę do mięsa.

Połącz wszystko w głębokim rondlu, dodaj koncentrat pomidorowy, cukier, sól i olej. Przykryj i odstaw na 30 do 40 minut.

Gotuj Adjikę na małym ogniu przez 1 godzinę.

Dodaj ocet, zmielony czarny pieprz i czosnek przepuszczony przez prasę.

Gotuj przez kolejne 3 minuty i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy