galaretka z winogron Isabella bez pestek

15 min
10 porcji
Galaretka z winogron Isabella bez pestek
bill_17, stock.adobe.com
0

Zaskocz swoje gospodarstwo domowe: przygotuj pyszną galaretkę z winogron Isabella! To nie jest trudne i zaskakująco szybkie. Agar-agar doskonale radzi sobie z rolą zagęszczacza. Należy go dodać, równomiernie rozrzucając na powierzchni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń winogrona z pędzli, opłucz i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.

Wlej jagody do rondla z grubym dnem, dodaj cukier i wodę.

Gotuj na małym ogniu przez 5 minut.

Schłodzić miękkie jagody i przetrzeć przez sito.

Dodaj agar-agar, sok z cytryny do przecieru winogronowego i gotuj przez 5 minut.

Umieść gorącą galaretkę w wysterylizowanych słoikach, zwiń i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy