Przedstawiam wam warzywną wersję popularnego niegdyś konserwowego "śniadania turysty". Papryka z ryżem gotuje się na tej samej zasadzie tylko szybciej. Zamiast pomidorów możesz użyć keczupu, koncentratu pomidorowego, sosu lub soku.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj pomidory, obraną paprykę i cebulę.
Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Wlej ryż do wrzącej wody, gotuj przez 10 minut i włóż do durszlaka.
Smaż cebulę z marchewką na oleju przez 5 minut.
Dodaj paprykę, ryż i pomidory. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut na małym ogniu.
Dodaj sól, czosnek przepuszczony przez prasę, ocet i smaż przez 2 minuty.
Włóż do czystych, suchych słoików, zwiń, odwróć do góry nogami i dobrze zawiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy