dżem borówkowy z cytryną

4 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem borówkowy z cytryną
Edalin, stock.adobe.com
0

Dżem wcale nie musi być słodko słodki. Jeśli wolisz również lekką, ale wyraźną kwaskowatość – borówka brusznica z cytryną będzie dokładnie tym, czego potrzebujesz. Ilość cukru w przepisie może się nieznacznie różnić w smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj Borówki cukrem i pozostaw na noc.

Doprowadzić do wrzenia, gotować przez 5 minut i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Gotuj dokładnie to samo jeszcze dwa razy.

Po raz ostatni dodaj sok z cytryny i skórkę, w razie potrzeby więcej cukru i zwiń gorący dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy