papryka w oleju z czosnkiem na zimę

40 min
8 porcji
Papryka w oleju z czosnkiem na zimę
irina2511, stock.adobe.com
0

Aromatyczna przekąska urozmaici zimowe menu. Paprykę gotować w oleju z czosnkiem można na różne sposoby: piec, smażyć i gotować w marynacie. Lubię używać pierwszej metody, opowiem ci o tym dzisiaj.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Paprykę ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Ostudź warzywa, a następnie ostrożnie zdejmij skórkę, oddziel miąższ od nasion i łodyg.

Umieść przyprawy i miąższ papryki w słoikach.

Połącz olej, sól i drobno posiekany czosnek.

Równomiernie rozprowadź aromatyczny płyn w słoikach.

Wysterylizuj obrabiany przedmiot przez 10 minut.

Dodaj trochę octu do każdego słoika, zwiń i pozostaw na jeden dzień w ciepłym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy