pikantne lecho z cukinii na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pikantne lecho z cukinii na zimę
Oksana_S, stock.adobe.com
0

Uwielbiam zbierać świeże warzywa i owoce na zimę, aby mieć do nich dostęp o każdej porze roku. Przepis na pikantne lecho z cukinii jest jednym z moich ulubionych. Prawie klasyczny, ale z ostrymi nutami. Lecho może być stosowany jako dodatek do mięsa lub drobiu oraz jako niezależne danie z ryżem lub chlebem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, sól i masło. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5-7 minut.

Pokrój cukinię i oba rodzaje papryki i włóż do pomidora.

Dusić wszystko razem przez kolejne pół godziny.

Dodaj czosnek, przyprawy i ocet. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5-7 minut.

Zwiń lecho w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy